Речник српског језика

четвртак, 4. новембар 2010.

Моја прича

 Од много књига које се налазе у полицама наше библиотеке одлучиле смо да вам представимо Едицију  "Моја прича". Најчитаније књиге су: "Како сам поново постао Саша", "Странац у кући", "О дугмету и срећи"... Те књиге су веома забавне. Оне се препоручују  млађим читаоцима, али и старији читаоци могу да уживају у њима. Књиге из Едиције "Моја прича" крију много емоција. Из сваке може много да се научи о људима и њиховим реакцијама на различите ситуације.Све их  карактерише  срећан крај.   

 
                      
Ми смо одлучили да вам представимо књигу: "Како сам поново постао Саша". Док Саша није кренуо у школу, нико му се није ругао због дебљине. Његова мама га је стално хранила и била је поносна на његов изглед. Њена омиљена реченица била је да снага улази на уста. У школи су га називали погрдним именима. Саша се због тога осећао одбачено, почео је да увлачи стомак и да измишља начине како да сакрије своје килограме. Покушао је да свој проблем  подели са Зриком, Ушкетом и Носоњом, али они су му били слаба утеха. Своју муку покушао је да сакрије од својих укућана, али није успео.То је допринело да се осећао још више неуспешан јер сада и они брину због њега. 
                           
Међутим, Саша је заволео једну девојчицу,  Ану. Љубав према Ани променила је Сашу, и радњу ове књиге повела је у ненаданом смеру, а у којем,открите сами.  

                                                 

Писац ове књиге је Снежана Гњидић, рођена је 1962. године у Београду. По струци је драматург. Написала је ТВ драму "Сестре", написала је још много речи, реченица, писама, критика, сценариjа, прича и рекламних порука. И данас то ради.



    

                                                Јелена Петковић V3 и Теодора Грујић  V3

Нема коментара: