Речник српског језика

петак, 8. октобар 2010.

Moja омиљена књига

   У нашој библиотеци постоје многе забавне и добре књиге, а једна књига ми се највише свидела. Она се састоји из три дела:
"Воли те твоја Клер, "Није фер, Клер"  и "Чик ако смеш, Клер". То је једна од најбољих

тинејџерских књига које сам читала.Књига говори шта се догађа тринаестогодишњој Клер и њеној јединој другарици Елси. Клер је девојчица која воли мушке ствари и која се облачи другачије од остатка екипе. Супротност је њена другарица Елси, која воли моду, дружељубива је и духовита. Клер се дружи и са Полом, јединим дечаком,  који је разуме. С Полом дели страст према стриповима и филмовима. Елса није таква. Она је много зрелија и дружи се са осталом децом. Сасвим је посебна. А да, заборавила сам да вам кажем, њу је Клер створила у својој машти . . .Клер је помислила да је дошло право време да се растане од Елисе? Али, да ли ће Елиса то хтети?

                                               

У другом делу, " Није фер, Клер", пошто Елси одлази, Клер почиње током распуста да се дружи са Алисон, новом девојчицом у крају. Међутим, једна девојчица у школи, која је звезда, решила је да јој преотме нову другарицу.
Да ли ће у томе успети?
                                           
                      
Клер се налази у много тешки ситуација. Свакако ћу памтити  када се Клер разболела, а тог дана је имала аудицију за леди Магбет, Шекспирову драму.
Мама је била искључива по питању аудиције. Клер није могла да замисли да се не појави тамо. Размишљала је, и на крају је назвала другарицу Алисон и рекла јој да оде на аудицију, да прича са главним продуцентом, Ериком,  док она смисли начин како ће доћи. Да ли је Клер добила улогу или не? Сазнаћете само ако прочитате други део књиге "Није фер, Клер".
Ивон Принц
                Мислите да је крај? Али није, и даље се нижу Клерини доживљаји. Појављивањем Клериног старог друга Пола све се мења. Полов долазак поставља питање да ли ће се појавити Елис и поново се окупити стара дружина? А,остатак приче топло вам препоручујем да сазнате читајући ове лепе и забавне књиге.

                                                                    Тамара Берак VIII- 3

1 коментар:

Анониман је рекао...

Knjige su odlične, trebalo bi da ih pročitate jer se nećete pokajati... Jovana VIII3