Речник српског језика

уторак, 28. децембар 2010.

Дружење са књигом

Распуст је. Знам већина вас и не мисли на школу или на књигу. Међутим, постоје они који се редовно друже са књигом, који су узели из библиотеке довољно занимљивих наслова да не морају да брину шта ће када наступе тренуци досаде. Сигурна сам море вас лутаће Интернетом у потрази за забавом и одлучила сам да вам представим два веб-сајта која могу бити извор забаве и уживања, ако ви тако одлучите. Она би требала да вам омиле књигу на нов начин. Наиме, реч је о веб-сајтовима на којим можете да пронађете занимљиве наслове и да их читате  у електронској форми.


Дигитална библиотека Народне библиотеке Србије почела је са радом 2004. године. На овом веб-сајту могу да се пронађу занимљиве књиге за све узрасте. Књиге су разврстане по старосној категорији читалаца и на основу тога бирате категорију којој припадате, мада слободно истражујте,  погледајте целокупан избор, чини ми се да до сада има 127 дигитализованих књига ( књига које могу да се читају у целости док сте на Интернету ).





Овај веб-сајт је намењен пре свега ученицима виших разреда. На њему могу да пронађу већину књижевних дела које треба да прочитају у оквиру лектире. Најлакше је да претраживање изведете по азбучном реду или по писцима заступљеним на овом веб-сајту. Овде не морате бити конектовани приликом  читатања књиге, већ само док не нађете шта вас занима, па то штеди Интернет онима који немају неограничен приступ.


Не дозволите да распуст прође, а да нисте прочитали ни једну књигу. Књиге нам отварају нове видике и уз помоћ њих постајемо бољи и паметнији људи који су спремни на изазове које живот пред њих поставља.
                                                                                       Ваша библиотекарка

1 коментар:

Анониман је рекао...

Hvala sto mislite na nas. Predlozi i ilustracije su kao i uvek zanimljive.
Daca.