Речник српског језика

недеља, 28. новембар 2010.

Дани Отворених врата


Ми смо чланови библиотечке секције. Наш циљ је да вам представимо неке од наших активности које од ове школске године можете да погледате на блогу библиотеке.
 Значи, блог  наше библиотеке је место где можете да сазнате шта има ново у библиотеци, које се књиге највише читају и слично. Како да то урадите. Постоји неколико начина. Најједноставније је да укуцате адресу нашег блога у било који од претраживача који користите. Пошто знам да већина поседујете фејсбук профил, поседује га и библиотека, а на њеној страни је линк који вас директно води на блог. Исто тако кад сте на блогу, директно, пречицом, стижете до фејсбука. Није тешко, видећете и сами.

На блогу можете видети који су то постови најчитанији, и наравно проверити зашто. Потом веома је занимљив списак линкова који вам могу помоћи при изради додатних задатака, реферата или слично,  јер обухватају готово све области, а на њима сигурно можете пронаћи неке од информација које су вам потребне.
Блог можете претражити уз помоћ гугловог претраживача, али и притиском на дугме Прати  можете  пратити  наше активности.  До сада имамо четири  "пратиоца".     
Посебно је занимљива анкета која се тренутно односи на то ко утиче на ваш избор књиге. Када одаберете неки од понуђених одговора, кликнете у кружић, а затим ваш одговор потврдите притиском на дугме Vоте ( односно што значи гласај).

Знам да је вама то можда тешко, али нама који смо писали радове лепо је кад добијемо коментар од вас за свој рад. Није тешко покушајте. Прво изаберете коментар. Отвара вам се прозор у коме пишете шта мислите о прочитаном, и молимо вас обавезно се потпишете, а потом изаберете профил. Најједноставније је да изаберете Анониман, и остало вам је само да притисните дугме Пошаљи.


За крај смо вам оставили мало занимљивости. На блогу можете видети бројеве који показују колико је вас до сада посетило наш блог и прочитало постове. Међутим, погледајте како то изгледа по државама. Које су то државе, односно њени становници читали оно што смо записали.




Хвала вам на времену надам се да ће те нам се придружити кроз читање наших радова, али и можете  дати и свој допринос. Позив стоји.

1 коментар:

ОШ "Браћа Новаков" Силбаш је рекао...

Хвала свима који својим коментарима и прилозима олакшавају наш рад.