Речник српског језика

четвртак, 26. мај 2011.

Драга Сашка,

 Када сам била твојих година, често су ми се дешавале такве ствари. Љубав, симпатије, трема, страх и мислила сам да нема решења за такве проблеме. Али како сам одрастала, некако је све долазило на своје место.
… Он се теби веома свиђа, подрхтаваш сваки пут кад прођеш поред њега, црвениш када вам се сретну погледи, једноставно “љубавна хемија“, ако то можемо тако назвати. Оно што је сигурно тачно, а и са сигурношћу тврдим, јесте то да ниси једина. Свим твојим вршњацима се то дешава, и углавном задобијају љубавне главобоље. Он ти се свиђа, волиш га на неки посебан начин, желиш да му приђеш, али не знаш како. Ако си друштвена и причљива, саветујем ти да му приђеш и упиташ га нешто што ће га можда заинтересовати. Хоћу да кажем да би требало да се укључиш у његово друштво и ослушнеш о чему причају како би сазнала шта он воли и на шта обраћа пажњу. За почетак је довољно да му понудиш неки цеде, књигу или било шта што би му дало до знања да ти је стало до њега. Касније када се зближите, стално му се смеши и ако он ништа не предузима по питању вас, баци се на посао! Питај га да се прошетате до оближње библиотеке, одете до посластичарнице и сл. Ако почнете да разговарате, пажљиво га слушај и покушај да будеш, просто природна, онаква каква јеси.
Када мало болље размислим, ви тинејџери се сада налазите у овом периоду када вам све смета, сви вас нервирају, али када је ЉУБАВ у питању, постајете осећајни, срећни и све око вас је радосно. Стога, Сашка, буди онаква каква јеси и пребродићеш све потешкоће. Срећно!
                                                                                                                                     Даца

1 коментар:

Анониман је рекао...

Ето Сашка, надам се да сам ти мало помогла... :)

Даца